Beheerders van Facebook fanpagina’s ontvingen vandaag de notificatie, timeline is eindelijk ook voor pagina’s geland. Hoewel ik vaak mensen hoor klagen dat Timeline te chaotisch is, vind ik Timeline net heel goed. Het laat je immers toe niet alleen oude updates sneller terug te vinden, je kan er ook toevoegen (denk aan belangrijke gebeurtenissen uit het verleden), je kan ook bepaalde updates (of foto’s) er laten uitspringen door ze de volledige breedte te laten benemen.

De cover photo is enorm krachtig en kan je updaten zo vaak als je wil. Moest je wat inspiratieloos zijn wat betreft unieke cover foto’s, neem dan hier eens een kijkje: 10 Facebook Timeline Designs That Will Blow You Away [PICS]

imageMeer info met voorbeelden kan je vinden bij Facebook zelf.  Het wordt nu wel afwachten wat er met de tabs gaat gebeuren, want die zijn bijna helemaal uit het gezichtsveld verdwenen. Zo moet je bij meerdere tabs op het + icoontje klikken (vb bij Starbucks) en de breedte is natuurlijk ook niet helemaal oké, ander voorbeeld Nike+ Support tab.

Mogelijk worden hier nog wel nieuwe oplossingen voor aangeboden door Facebook zelf.

Wie snel aan de slag wil gaan met de opmaak, volg dan het educatieve filmpje van Facebook (Engelstalig). Je hebt nog tijd tot 30 maart, want dan worden alle pagina’s automatisch omgeschakeld naar de Timeline versie.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.