tiktok in belgieTikTok is mogelijk de grootste technologische winnaar van de coronacrisis. Tijdens de eerste lockdown werd het niet alleen massaal gedownload, er werden ontelbare filmpjes opgeladen. Mensen die verplicht thuis moesten blijven konden hun creativiteit kwijt in het maken van vooral humoristische filmpjes. Zowel bekende als onbekende mensen waagden zich ook aan talrijke uitdagingen (challenges). Daar waar TikTok in zijn beginjaren vooral onder de jongeren gekend was (onder de naam Musicly), explodeerde het nu ook naar volwassen. En dat zijn heus niet alleen dertigers.

Tijdens de zomer van 2020 kwam de echte grote doorbraak met het dansje op Jerusalem. Van zorgpersoneel tot gevangenen, in elk land van de wereld werd gedanst. De toenmalige president Trump wilde dan weer een ban (en niet alleen de VS). Er werd geopperd dat er teveel data van gebruikers naar China ging. Nu ja, privacy, het blijft een moeilijk te controleren iets als het om zulke grote techbedrijven gaat.

En Belgi├ź?

Ook in ons kleine landje is TikTok gigantisch populair. In februari werden reeds 2.9 miljoen Belgische gebruikers geregistreerd met volgende leeftijdsindeling:

  • 13 – 17 = 23%
  • 18 – 24 = 19%
  • 25 – 34 = 19%
  • 35 – 44 = 10%
  • 45 – 54 = 4%
  • > 55 = 2%

Gemiddeld spenderen TikTok-gebruikers 67 minuten per dag op het platform, dat is meer dan op Youtube!

Moet ik dansen?

Nee, uiteraard niet. Zoals op elk platform moet je niet verplicht posten, je kan gerust een account aanmaken om enkel filmpjes te bekijken. Je kan ze trouwens ook gewoon op je computer bekijken, het hoeft niet echt op de smartphone. Al is het wel afgestemd op smartphone en ook intuïtiever.

Dus download die handel op je smartphone en maak een account. Vergeet de tijd niet in de gaten te houden, want TikTok is zeer verslavend. :-)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.