Fans verzamelen is uiteraard één van je doelstellingen van je fanpagina (of bedrijfspagina). Maar wat nu als er een fan tussen zit die steevast negatieve commentaar plaatst, of erger nog leugens.

In eerste instantie probeer je eerst de verstandhouding recht te trekken, maar als het echt niet lukt, dan ben je genoodzaakt deze persoon de toegang tot je fanpagina te ontzeggen en ook te blokkeren. Dat doe je als volgt:

Ga naar je adminstratiepaneel, en klik op ‘alles weergeven’ in het blokje ‘Nieuwe vind-ik-leuk’:

 

image

 

 

Zoek de naam van de fan, klik op het kruisje om deze fan te verwijderen:

 

image

 

Je krijgt een kleine popup die je om bevestiging vraagt, met daarbij een checkbox om deze persoon ook definitief te blokkeren:

 

image

 

Maar ik hoop voor iedereen dat dit niet echt nodig is ..

Comments (5)

 1. Frederik

  Reply

  Bij mij werkt dit niet. De fan die maar blijft belachelijke commentaren / negatieve commentaren schrijven slaagt er altijd weer in te vind ik leuken terwijl ik niets verkeerd doe bij het blokkeren…

  • admin

   Reply

   Een geblokkeerde fan kan uiteraard je fanpagina nog bezoeken, een fanpagina is immers publiek, net zoals je website. Deze persoon zal echter geen updates meer krijgen in zijn of haar newsfeed, en kan geen berichten meer plaatsen op je fanpagina. Blokkeren doe je dus wanneer iemand steeds spam op je fanpagina plaatst.

   • Ann

    Reply

    Wat met iemand die de pagina nooit geliked heeft of er nooit op gereageerd heeft? Ik heb iemand die systematisch berichten stuurt naar mijn likers om hen zo bij mij weg te halen (en daar de laatste 2 dagen nog blijkt in te slagen ook). Hoe voorkom ik dit?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.